Pages

četrtek, 27. oktober 2011

Muskelfiber, diktatorica na delu, rešeno življenje zdravstvene delavke...

Na triggerju me drži  intenziven muskelfiber. Prvič me je napadel nekaj minut po tistem, ko sem stopila z Vibra plate-a.  Kot  pozitivka sem mislila, da pa saj ne bo tako hudo in bo do jutri že bolje. Ja pa kaj še...vsak dan bolj boli in se iskreno že bojim jutrišnjega ponovnega obiska te čudovito učinkovite naprave z mučilnimi stranskimi učinki. Ne spomnim se, da bi kdaj prej imela tak muskelfiber... vsak gib predstavlja bolečino. Sploh hoja po stopnicah navzdol... Najraje bi se kar po ograji zadrsala do pritličja. Iskala sem nasvete kako naj se ga znebim... Priporočajo predvsem masažo, počitek, gibanje v zmernih količinah in knajpanje.

Pri zboru je situacija taka, da imamo novo zborovodjo, ki pa ji je slava močno stopila v glavo in se obnaša, kot da je vodja sveta. Še Castro bi se je ustrašil.  Problem je v tem, da nas je veliko ki nas  njeno početje moti, vendar se je prav bojimo, saj imamo občutek, da bi nas imela "na piki" če bi ji povedali da si želimo spremembe. Res ne vem kaj naj naredim, saj to zelo vpliva na moje počutje v zboru.

Moram pa pograjat obnašanje medicinske sestre v zdravstvenem domu v Mariboru: dekle je zelo neprijazno povedalo, da zbirajo naročila šele januarja (naročit sem se šla za pregled) in ko sem vprašala zakaj se ne oglašajo na telefon, mi je nesramno zabrusila, da če bi se oglašali na vsak telefon, bi bila prevelika gužva. Mislim, kaaj!? A ni to njeno delo, za katerega je plačana? Kot izobražena medicinska sestra vem, da tak odnos v sprejemni ambulanti nima kaj počet. In če bi dekle kdaj stopilo iz čajne kuhinje, bi mogoče še celo resnično zaslužila tisti denar ki ga vsak mesec prejme na svoj bančni račun. Obnašala se je, kot da bo doživela vagusno sinkopo in umrla če me slučajno danes naroči. Tako da sem se je usmilila in bom počakala do januarja, zato da bo ubogo dekle lahko prejemalo še več nezasluženega denarja na svoj bančni račun.


Kilogrami so se v  torek ob 16h (po pojedenem kosilo...) ustavili na 85,8 kg. Ker pa je moja zaloga hrane trenutno omejena, prilagajam dieto s študentskimi boni. Danes sem ravno pri sadnem dnevu in uživam. Za kosilo sem pojedla ogromno porcijo mešane solate in nato za malico spila smoothie iz banan, breskev, višenj in ingverja. Za večerjo pa še ne vem, najbrž se bom zopet ustavila pri prodajalni s smoothiji.

sobota, 22. oktober 2011

Nov program Univerze v Ljubljani (za moške) na bolonjski način


Program študiranja za moške

Modul 1
1. Naučiti se živeti brez mame (2000 ur)
2. Moja žena ni moja mama (350 ur)
3. Kako doumeti, da je nogomet samo šport (500 ur)
Modul 2:
1. Ne biti ljubosumen na svoje otroke (500 ur)
2. Ne govoriti neumnosti, kadar ima žena obisk (50 ur)
3. Kako obvladati sindrom TV daljinca (550 ur)

Bonus:
4. Ne urinirati mimo školjke (167 ur + praktični del)
5. Kako razumeti, da se čevlji sami ne pospravijo v omarico (800 ur)
6. Kako najti pot do koša za umazano perilo, ne da se perilo med potjo izgubi (500 ur)
7. Kako preživeti prehlad brez drame (100 ur)

Modul 3:
1. Kako zlikati srajco v manj kot dveh urah (praktični del)
2. Prebavljati brez riganja, medtem, ko ona pomiva posodo (praktični del)

Modul 4:
1. Začetna stopnja: gospodinjski aparati (prikaz z diapozitivi)
- ON....vklopi
- OFF...izklopi
2. nadaljevalna stopnja: Moja prva Knorr juha, ne da prekipi (praktični del)

TEME ZA DISKUSIJO:
(z obzirom na kompleksnost tem je lahko na razpravi največ 8 kandidatov)
Tema 1:
Likanje - od pralnega stroja do omare... ta skrivnosten proces
Tema 2:
Ti in elektrika - ekonomske prednosti, kdaj pokličeš mojstra
Tema 3:
Zadnje znanstveno odkritje- kuhanje in odnašanje smeti ne povzroča impotence
Tema 5:
Čeprav si z njo poročen, ji vseeno smeš kupiti rože (razgovor s psihiatrom)
Tema 6:
WC papir - ali papir sam zraste na držalu za papir?
Tema 7:
Kako spustiti pokrov školjke - korak za korakom (video posnetek s Harvarda)
Tema 8:
Deodorant - doziranje, uporaba (praktični del se izvaja na prostem)
Tema 9:
Osnovna razlika med košaro za umazano perilo in tlemi (laboratorijski poskus)
Tema 10:
Moški kot sovoznik - ali je genetsko možno, da ne komentira, ko ona parkira?
Tema 11:
Komunikacija: mentalne vaje za razumevanje: Če je nekaj v predalu, se ne sprašuje >v katerem?
Tema 12:
Ali lahko skodelica za kavo sama poleti do pomivalnega stroja? (praktični del vodi David Copperfield)

30. dan

Avo me, pa je že kar en mesec naokoli. Shujšala sem menda vsega 1,5 kg.

Med vikendom sem bila pri kolegici, kjer sem se konkretno pregrešila. Predvsem zaradi tega, ker sem mislila, da če bom v družbi zavrnila ponujeno hrano, mi bo zameril tisti ki mi jo je ponudil.  Tega sem se ta teden ob pomoči kolegic znebila in zdaj se postavim zase ko nečesa nočem.  Cel teden sem imela prostovoljne delavnice računalništva v okviru projekta Simbioz@. Vmes sem bila tudi v fitnesu: v torek in četrtek sem se potila na tekalni stezi, orbitreku in kolesu. Vmes sem videla še našega dragega pevca Damjana Murka, ki se je prišel snemat na fitnes. Če mene vprašate, mu nebi škodilo če bi dejansko dvignil par uteži in prelaufal kak kilometer.
Včeraj pa sem prišla zvečer k mojemu najboljšemu fantu na svetu in mu danes malo positnarila ker sem bila lačna. Stvar sva rešla tako, da sem jaz naredla solato, on pa makarone z superca omako, potem pa sva šla na en dolg sprehod. Pohvalno od dragega, da je  predlagal tako dolg sprehod, saj ga ponavadi komaj prepričam za malo hoje na zraku. Zvečer pa me čaka film, še ne vem kateri. ampak bo fajn :)

četrtek, 20. oktober 2011

Kužika in čilske veverice

Ta vikend sem imela čast cartat dve čilski veverici, ki ju nekateri poznate pod imenom degu in najbolj potrpežljivo kužiko, kar sem jih v življenju srečala:











Za morebitne slabe fotke je "kriv" samsung galaxy s2 ;)

photo by: jaz & 6 letno dekletce

sreda, 19. oktober 2011

Preddvor

Med vikendom sem bila na Gorenjskem, natančneje v Kranju. V soboto smo šli na sprehod v Preddvor. To je naselje, približno 10 km severno od Kranja. Tam se nahaja jezero Črnava:












Pri tem jezeru je tudi grad Hrib, kjer prirejajo poroke tudi v srednjeveškem stilu, z vitezi, konji in vsem kar spada poleg. Pravijo, da če gresta ženin in nevesta skozi ta drevored (zgornja slika), jima grad Hrib garantira 50 srečnih let :)

photo by: xpgirl & samsung galaxy s2

Crappy day

Enostavno nisem dovolj močna da bi vztrajala. Ko sm v družbi, al pa pri mojem, jem kar brezglavo vse, sploh sladkarije. Pa nič se ne gibljem-predvsem ker se mojmu nikamor ne da it. In pol sm samo še bolj živčna in žalostna in jezna nase.
Najraje bi vzela en velik oster nož in si odrezala špeh s telesa. Sploh tale vikend me je čisto pokopal. Najprej sva šle z mami v Cantino Mexicano, tam sm jedla solatni krožnik s piščancem - božansko, pol pa sva šle v Kranj k M. M. je spekla pito, pa za večerjo smo še jedli rižoto. Js sm bla sicer sita, samo sm iz vljudnosti pojedla celo porcijo - sovražim ko mi kdorkoli kar nadeva v krožnik in ne upošteva ko rečem da je dovolj!
V soboto smo šli na en čist prekratek in prepočasen sprehodek okoli Preddvorskega jezera, pa jedla sm ghrenovke,kruh, pito, juho,kanelone,pire,sendvič.
V nedeljo pa nismo šli nikamor, čeprav sva z U.-M.-jin fant skos težila da bi rada šla na kak hrib ( v bližini je kup hribov, visokih vsaj 1000m). Pa spet sm samo žrla.
Pol v ponedeljek sem bila že vsa slabe volje in živčna (nenaspana, prenažrta, okostenela zarad premalo gibanja in še zvedla sm da bom popoldan predavala na nekem tečaju). Jedla sm krneki, mal mesa in večinoma sadje, za večerjo pa sva šla z mojim ven jest in sm jedla juho, solato in čufte z pirejem.
V torek sm jedla sadje, kostanj, 1 rio mare, kruh, zvečer pa sm jedla sladoled in bombone. Vse to zato, ker ne vem kaj naj. Tak al tak se mi zdi že vse skup brezveze.
Prav na jok mi gre ko tole pišem. Pa še z mami sva se skregale - itak. Teži, d naj ji povem kaj me muči in sm ji rekla da kile in da mi je bunda preozka (že lani sm si jo komaj zapela), pa je začela takoj pridigat in težit da kaj sm delala d mi je premajhna... Saj ne d je bla mami včasih suha, sam odkar se js spomnem je debela. In se mi zdi hinavsko d mi pridiga. Namesto da bi mi stala ob strani.  In ja, čedalje bolj sem spet mnenja, da ve suhice pa nimate problemov.

In ja, moj je mislu da sm bla dans jezna in šla domov ker mi film ni bil kul. Sam ni blo to to. Počutla sm se kot nasedli kit in mi je šlo na jok. Pa nism hotla d bi to vidu. Sm šla raje domov, se zaklenla v sobo in se zjokala.

petek, 14. oktober 2011

22. dan

Vstala sem ob 6h, pojedla mandarino, spila deci čaja ki je ostal od včeraj in šla v fitnes. Brr, med potjo sem skoraj zmrznila, danes je blo noro mrzlo. Zdaj pa že sije sonček in zgleda čisto spomladansko. Na fitnesu so bile vse zabavne zadeve že zasedene :(, ne morem verjet da je ob 6:45 že tolko folka tak pridnih. Najprej sem bila ene 10 min na kolesu. Točnega trajanja ne vem, ker ni delal prikaz časa. Potem sem šla delat odriv nog (podobno kot počepi, samo da ležiš in se odrivaš). Naredla sem si obremenitev 80kg in se 80x odrinila. Potem sem naredla še par vaj za noge, roke, hrbet in trebuh in šla na "hrček stezo", kot rečem tekalni stezi. Tam sem si naredla hitrost na 6,1km/h, gledala televizijo ( wow, na tej strani fitnesa ima vsaka hrček steza svoj tv) in prehodla 3,5 km. Nato sem se stehtala (tokrat po zaužiti mandarini in 4dl tekočine) in imela 30 dag manj kot zadnjič. :)

Zdaj pa čakam na prevoz, brskam po netu, razmišljam kaj naj še spakiram in se veselim tridnevnega izleta k kolegici.

Z: mandarina, po fitnesu še: kruh, rio mare
M: mandarina (lačna :( )
K: paradižnikova juha, solata z piščancem, pecivo ( V Lj imajo božansko mehiško na bone)
M: /
V: rižota, solata, juha, pita

četrtek, 13. oktober 2011

21. dan

Danes sem se zbudila precej pozno (9:30), pojedla kos kruha z  skuto, spila šalco mleka in se zrihtala za na faks. Na kosilo sem šla s starim prijateljem, mojim najljubšim računalničarjem. Med debatiranjem o kilogramih,mandljih (onih v ustih, ne oreščkih), procesorjih, routerjih in o ostali tehnološki opremi sva pojedla vsak svoj krožnik goveje juhe ( v moji je plavalo za dobro žlico prestrašene ribane kaše), 3 male pleskavice (ravno dovolj velike za eno normalno ki se jo dobi v eni čevapčičarni v mojem kraju), kupček riža in skledo solate ( zadnje čase mi uspeva v miniaturne skledice gostincev natlačit maksimalne količine solate). Sladici sem se odrekla, je bil včerajšnji kos torte dovolj za naslednja 2 tedna. Nato sem šla na predavanja in po koncu pojedla še kos kruha in ene rio mare konzervirane tune. Letela sem na delavnico zdrave prehrane, se tam naučila praktično merit z rokami, računat kalorije...Med potjo do doma sem se ustavila pri najboljšem sosedu in mu v zameno za 5 mandarin in 2 jogurta pustila 2 evra. V domu sem spet jedla, tokrat 2 mandarini preliti z jogurtom in eno banano, ki mi jo je prinesla frendica.  Šla sem obiskat cimra, dobila ponudbo za delo in obiskala še drugega cimra. da mal počvekam preden se zabubim v svoje delo pred računalnikom.
Današnja telovadba je bolj minimalna, samo 20 min hitre hoje, za ostalo je zmanjkalo časa. Me pa jutri že navsezgodaj zjutraj čaka fitnes, kjer bom spet za 1 uro zavzela tekalno stezo in se šla tek/hitro hojo. Lažje mi je, ko si predstavljam čudovito pot do nekega jezera na Koroškem:
















Zadnjič sem se ( "pametno" po vadbi, zajtrku in spitem litru tekočine) tehtala: 86,8 kg  mam. :(
Bo treba bolj migat pa kako Francosko kuro užgat ;)

Danes sem se naučila:
- če poješ 500 kcal/dan manj, shujšaš v enem tednu 1/2 kg
- ko hujšaš, pomnoži kilograme x 20 in dobiš maximalno število zaužitih kalorij
- NIKOLI ne jej manj kot 1000 kalorij, saj začne drugače telo jesti samega sebe in izgubljaš mišice
- na dan lahko pojem 25 enot (več o enotah drugič)

Serije

Že od otroštva  zelo rada spremljam serije, še posebej akcijske. Moja prva je bila Komisar rex, Gozdarska hiša Falkenau, ...  Letos imam bolj malo časa gledat serije ( komaj čakam poletje, da bom lahko gledala kar cele sezone v parih dneh), zato si pišem seznam kaj moram poleti pregledat. Najraje gledam kriminalke, skrivnostne, medicinske in bolj ženske serije.

Seznam serij, ki jih moram pogledat (bom dopolnjevala):
- Criminal Minds  S7
- Body of proof S2 (gledam občasno)
- NCIS S9
- NCIS LA S1,2,3
-Castle S4 (gledam občasno)
- House S8
- Gossip girl S5
- Lost Girl S2 (gledam občasno)
- Dexter S6
- Desperate housewives S8
- Haven S2
- Secret circle S1
- Private practice s5
- Mentalist S4
- Vampire diaries - od začetka

Med  tem šolskim letom redno spremljam:
-Castle
-Body of proof
-Dexter
-Lost girl